Geri

İKİ RAKİP, İSPANYA VE YUNANİSTAN’DA SEZON ORTASINDA SEÇİM VAR, BU TÜRKİYE’YE YARAR.

Akdeniz’in üç önemli destinasyonunda sezon ortasında seçim var. Türkiye 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin yapıldığı gün İspanya’da ve Yunanistan’da da seçim vardı. Türkiye’de seçim ortamı biterken İspanya ve Yunanistan’da Temmuz ayına kadar seçim ortamında olacak.
 
İki ülkedeki sektör kuruluşları sezon ortasında seçime gidilmesinin Türkiye’ye yarayacağı şeklinde yorumlar yapılıyor.
 
Yunanistan 21 Mayıs'ta yapılan seçimlerde tek partinin hükümet kurmaya yetecek milletvekili çıkaramaması üzerine 23 Temmuz’da yeniden seçimlere gidiliyor.
 
İspanya’da da 28 Mayıs'ta yapılan yerel seçimlerde iktidardaki koalisyonun oy kaybına uğraması üzerine hükümet 23 Temmuz’da erken seçime gitme kararı aldı.
 
Türkiye'ye yarar
İki ülkede de sektör hükümetlerin aldıkları bu kararlardan memnun olmadı. Sektör temsilcileri ve meslek örgütlerinde sezon ortasında seçime gidilmesinin Türkiye’ye yarayacağı yorumları yapılıyor.
 
İspanya’da yapılacak seçimlerin bir özelliğinin de son dönemde İtalya, Polonya ve Macaristan’da yapılan seçimlerdeki gibi aşırı sağ partilerin iktidar olma olasılığı.
 
Bu ülkelerdeki sektör temsilcileri seçimlerin sezon ortasında yapılmasının yarattığı olumsuzluk yanında bir de bu açıdan değerlendiriyor. (kaynak:turizmgazetesi.com)
İKİ RAKİP, İSPANYA VE YUNANİSTAN’DA SEZON ORTASINDA SEÇİM VAR, BU TÜRKİYE’YE YARAR.