Geri

MARMARİS'TE TURİZMCİLER SIKINTILI.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMASI YÜZÜNDEN TURİSTLER KAÇTI
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Marmaris Yat Limanı’nda aylardır bitirilemeyen yenileme çalışması birçok kesimden tepki gördü. Turizm sektörü temsilcileri Yat Limanı girişinde açıklama yaptı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, “Turistler devam eden çalışmalardan dolayı Yat Limanına uğramıyor. Rezervasyonlarını dahi başka destinasyonlara kaydırdıklarını üzülerek öğreniyoruz. Turizm sezonumuzun kısıtlı olmasından dolayı yılın sadece belirli döneminde iş yapabilen Marmaris iş camiası, burada devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle ciddi bir ticari kayıp yaşamaktadır” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Marmaris Yat Limanı’nda 33 Milyon 656 bin TL’lik yatırımla başlattığı yenileme çalışmasının aylardır bitirilememesi turizme darbe vurdu. Tatilcilerin gözde merkezi Yat Limanı’nın şantiyeye döndürülmesine birçok kesimden tepki gördü.
 
Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Temsilciliği Başkanı Suat Esin ve Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli ortak açıklama yaptı. Atatürk Meydanı’nda yapılan açıklamayı okuyan Mutlu Ayhan, çalışmaların aylardır bitirilememesinden dolayı turizmcilerin mağdur olduklarını vurguladı.
Mutlu Ayhan, “Hepimizin bildiği üzere yaklaşık 4 aydır Marmaris’in vitrini konumundaki Marmaris Yat Limanı bölgesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen alt yapı ve yenileme çalışmaları devam etmektedir. An itibariyle olan görüntü bu çalışmaların çok uzun bir süre daha devam edeceğini işaret etmektedir.
Bu bölgede yürütülen inşaat çalışmaları, sadece Yat Limanı’nda faaliyet gösteren işletmeleri değil Marmaris yaşayanlarını, tur teknelerini, çarşı esnafını kısaca hepimizi olumsuz etkilemektedir” dedi.
 
REZERVASYONLAR BAŞKA YERLERE KAYDI
Turistlerin burada devam eden çalışmalar nedeniyle Marmaris Yat Limanı’na uğramadığını, yine bu nedenle otelden çıkmadıklarını belirten Ayhan, “Rezervasyonlarını dahi başka destinasyonlara kaydırdıklarını üzülerek öğreniyoruz. Turizm sezonumuzun kısıtlı olmasından dolayı yılın sadece belirli döneminde iş yapabilen Marmaris iş camiası, burada devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle ciddi bir ticari kayıp yaşamaktadır. Bu mağduriyeti daha önce dile getirmiş olmamıza rağmen ne yazık ki çalışmalar oldukça yavaş ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.
 
DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Marmaris Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Şoförler Odası, GETOB ve TÜRSAB olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi’ne çağrıda bulunduklarını belirten Ayhan sözlerine şöyle devam etti: “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2015/3 sayılı genelgesi uyarınca 15 Mayıs tarihi itibariyle turistik yörelerde yürütülen inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi bulunan tüm inşaat faaliyetlerinin durdurulması gerekmektedir. Bu nedenle, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi’nden Marmaris Yat Limanı Altyapı ve Yenileme çalışmalarının 15 Mayıs tarihine kadar yeniden turizme hizmet edecek şekilde tamamlanmış olmasını talep ediyoruz. Çalışmalara ihtiyaç duyulduğu takdirde buradaki tüm kurumlar olarak destek vermeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz” (kaynak:marmarisyenisayfa)
MARMARİS MARMARİS