Geri

İNGİLTERE'DE TATİL SATIŞLARI PANDEMİ ÖNCESİNİ AŞTI

11 Şubat itibariyle seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığı İngiltere'de tatil satışlarındaki artış devam ediyor.

"Pandemi öncesinin üzerine çıktı"

Miles Morgan Travel'ın başkanı Miles Morgan, son iki yıldır işlerin en iyi konumda olduğu dönemi yaşadıklarını söyledi.

Geçen hafta yapılan satışların 2020'nin aynı döneminin (pandemi henüz ilan edilmemişti) hayli üstüne çıktığını belirten Miles Morgan, "Aynısını bu hafta da bekliyoruz ve olmaması için de bir neden yok." diye konuştu.

"Bu yükseliş farklı"

Fred Olsen Travel'ın sahibi Paul Hardwick ise, "Bu yükseliş, son iki yılda yaşanan ancak tatillerin yapılıp yapılmayacağından emin olamadığımız yükselişlerden farklı. Son üç haftada satışlar çok güçlü ve yeni müşteri sayısı oldukça fazla. Ortalama satışlar değeri pandemi öncesinin 1000 pound üzerine çıkarak 5 bin pounda ulaştı." değerlendirmesini yaptı.

"Satışların yüzde 43'ü ileri tarihli"

Althams Travel’ın Genel Müdürü Sandra McAllister, işlerin yoluna girdiğini, normalleşme yaşandığını kaydetti. Satışların yüzde 45'inin yakın zaman, yüzde 43'ünün ise ileri tarihli olduğunu kaydeden McAllister, "Hala bir tereddüt var ancak pozitif yönde değişim devam ettikçe müşteri güveninin de arttığını görüyoruz." dedi.

"2019'un aynı döneminin üzerine çıktı"

Advantage Travel Partnership de son birkaç haftadaki satış ivmesinden son derece memnun olduğunu duyurdu. Şirketin tatil direktörü Kelly Cookes, kısıtlamaların 11 Şubat itibariyle kalkmasının ve giderek daha fazla destinasyonun açılmasının satışları 2019'un aynı döneminin üzerine taşıdığını belirtti. (Kaynak:TurizmGüncel)

İNGİLTERE