Geri

OTELLERİ LEKTRİK ÇARPTI

Otellere gelen yüz binlerce liralık elektrik faturaları tesis sahiplerini ve işletmecileri isyan ettirdi.

Ocak ayı ile birlikte 2’ye hatta 3’e katlanan elektrik faturaları otelcileri adeta çileden çıkardı. Dün İzmir’de bir araya gelen çok sayıda otelci “Yüksek faturalar bizi batırdı. Anahtarları size verelim” diye eylem yaptı. İzmir Otel-Pansiyon Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gönen, “Zam yağmurunun rekor seviyede yaşandığı elektrik ücretlerine gelen zamlar karşısında otel ve pansiyon işleten esnaf zor duruma düştü. Elektriğe yapılan zamlar ve son dönemde gelen fahiş faturalar otel-pansiyon işleten esnafların belini büktü. Bu gelirlerimizle giderleri karşılamak imkansız hale geldi. Yüksek faturalara mutlaka önlem alınmasını istiyoruz. Esnafı sahipsiz, yalnız bırakmayın. Özel şirketlerin yaptıkları elektrik zammının temelinde özelleştirme kararları yatıyor. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır faturaları ile karşı karşıya. Ortada normal bir şey yok. Halkın suistimal edilmesi olarak değerlendiriyorum” dedi.

“Kapalı otele 175 bin lira fatura geldi, sezonda gelecek faturayı düşünemiyorum”

Öte taraftan gün içinde TurizmGüncel’in ulaştığı otelciler, ocak ayı ile birlikte elektrik faturalarının 2’ye 3’e katlandığını söyledi. TurizmGüncel’e ulaşan bir tesis sahibi, “Aralık ayında 78 bin lira olan elektrik faturamız 190 bin liraya çıktı” derken, bir başka otelci kapalı olan oteline 175 bin lira fatura geldiğini, sezonda otel açıkken gelecek faturayı düşünmek bile istemediğini ifade etti.

Yakup Dinler: Sayın ortağım...

Fahiş elektrik faturalarına tepki gösteren otelcilerden biri de Kayakapı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler oldu. Twitter hesabından iki tesise ait aralık ve ocak aylarının elektrik faturalarını paylaşan Yakup Dinler, tesisin birinde 91 bin lira olan aralık ayı faturasının ocakta 205 bin liraya çıktığını, ikinci tesiste ise 51 bin lira olan aralık ayı elektrik faturasının ocak ayında 132 bin liraya yükseldiğini belirterek, “Tüketimler aşağı yukarı aynı! Faturalar ise 2.25 - 2.5 katı! Sayın Ortağım; Nasılsınız? İyi misiniz? Keyifler iyi mi? @TCEnerji” ifadelerini kullandı.

Bazı otelciler geçen yıldan özel anlaşmalar yaptı

Öte yandan bazı otelcilerin geçtiğimiz yıl enerji şirketleri ile özel anlaşmalar yaptığı ve bu sayede elektrik faturalarındaki artışın yüzde 60’da kaldığı öğrenildi. Bu otelcilerden biri TurizmGüncel’e yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmayı yapmasaydım şu anda elektrik faturam aralık ayında yüzde 110 zamlı gelecekti. Bu anlaşmayla zammın etkisini bir nebze azalttık.” diye konuştu.(turizmguncel)

OTELLERİ LEKTRİK ÇARPTI