Geri

YERHOV: RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE GELİŞLER ARTARAK DEVAM EDECEK. KORONAYA YAKALANMA İHTİMALİ DÜŞÜK.

Türkiye’nin geçen yıl en çok turist aldığı Rusya’dan iyi haberler gelirken, Ankara Büyükelçisi bu trendin 2021’de de devam edeceğini söyledi.
 
Rusya haber ajansı Sputnik’e konuşan Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rus turistlerin tatilini Türkiye'de geçirmesinin 'güvenli' olup olmadığına ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye’de koronaya yakalanma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.
Geçen yıl koronavirüsüne rağmen Rusların kitleler halinde Türkiye'ye tatile geldiğini belirten Yerhov, geçen yıl 2 milyon Rus'un Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi.
 
Yerhov, ''Pandemi koşullarında, yerel makamlar, yabancı turistlerin güvenliğini ve sağlığını sağlamak için bir dizi önlem geliştirmişti. Özellikle, havalimanından plaja kadar tüm tesislerde sıkı sosyal mesafe ve maske zorunluluğu kuralları getirilmiş, hastalananların derhal karantinaya alınması ve diğer tedbirler sağlanmıştı. Bu sayede, 1.5 milyonu aşkın Rus turist içinden Antalya ve Muğla bölgelerinde sadece 438 koronavirüs vakası tespit edildi, 11 kişi hayatını kaybetti. Belki gözden kaçanlar olmuştur, dönüş yolunda koronavirüs kapanlar da olmuştur. Ama genel olarak Türk makamlarının aldığı tedbirler etkinliğini gösterdi'' dedi.
 
Ağustos-aralık arasındaki dönemde Türkiye'yi ziyaret eden turistlerden sadece yüzde 0,027'sinin koronaya yakalandığını belirten Yerhov, ''Bu da Türkiye tatilinde koronaya yakalanma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor'' dedi.  (kaynak:turizmgazetesi)

 

YERHOV: RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE GELİŞLER ARTARAK DEVAM EDECEK. KORONAYA YAKALANMA İHTİMALİ DÜŞÜK.