Geri

TURİZMDE KAYIP: İSPANYA 99, ALMANYA 38, YUNANİSTAN 12 MİLYAR AVRO, İNGİLTERE’DE 22 MİLYAR POUND, TÜRKİYE ?

Birleşmiş Milletler (BM)’nin 1.2 trilyon dolar kayıp ve 120 milyon işsiz olarak hesapladığı toplam kaybın ülkeler bazındaki durumunu da kısa adı WTTC olan Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi ve tek tek ülkeler hesaplayıp tahmin etmeye çalışıyor.
Ülke bazında turizm kaybı belli olan ülkeler arkasında İspanya 99 milyar Avro ile ilk sırada.
İspanya’yı 38 milyar Avro ile Almanya izliyor. İngiltere’nin kaybı ise 22 milyar Pound.
Türkiye ile ilgili henüz bir rakam yok. Rakip ülkelerden Yunanistan’ın kaybı ise 13 milyar Avro olarak tahmin ediliyor.
İspanya 99 milyar Avro
 
İspanya’nın turizm kurumu Exceltur korona virüsten dolayı turizmde meydana gelen kaybın 99 milyar Avro’ya ulaştığını bildirdi. Kaybın yüzde 20’sini oluşturan 19 milyar Avroluk bölümü Katalonya bölgesinde gerçekleşti. Katalonya ekonomisinin yüzde 56’sı turizme dayalı.
 
Balear Adaları’nın kaybı da 12 milyar Avro
 
Almanya 38 milyar Avro
 
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi ‘WTTC)'nin hesaplamalarına göre, Almanya 2020'de turizmde meydana gelecek kayıp yaklaşık 38 milyar Avro olarak tahmin ediliyor.
 
İngiltere 22 milyar Pound
 
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, (WTTC) İngiltere’nin koronavirüs salgınından dolayı turizmde uğradığı kaybın ülkenin toplam turizm gelirinin yüzde 78’ne karşılık gelen 22 milyar Pound’u bulacağını öngörüyor.
 
Yunanistan 12 milyar Avro
Yunanistan’ın geçen yıl turizmden 18,2 milyar Avro gelir elde etmişken bu yıl gelirin 5 milyar Avro düzeyinde gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. (Kaynak:turizmgazetesi)
TURİZMDE KAYIP: İSPANYA 99, ALMANYA 38, YUNANİSTAN 12 MİLYAR AVRO, İNGİLTERE’DE 22 MİLYAR POUND, TÜRKİYE ?