Geri

Bakan Ersoy: İstanbul’da konuştu.

*Pazar çeşitliliğine öncelik veriyoruz.
*Tüm tesisler “Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı” olacak.
 
Turizm gelirinin 2022'de atılan adımlar neticesinde 46,3 milyar dolara, ziyaretçi sayısının ise 51,4 milyon kişiye ulaştığına işaret eden Ersoy, "2021 rakamlarıyla kıyasladığımızda gelirlerde yüzde 53, ziyaretçi sayısında ise yüzde 75'lik bir artışı yakalamış olduk" dedi.
 
Mehmet Nuri Ersoy, salgın öncesinde Türkiye'nin en çok ziyaretçi alan ülkeler içinde 6. sırada olduğunu, 2022'de ise 3. ülke olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "2023 turizm hedeflerimizi 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir olarak ilan ettik. Yaşamış olduğumuz depremler ve seçim sürecine rağmen hedeflerimizi koruyoruz. 2028'te ise hedefimiz çok daha büyük; 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir. İnşallah her zaman olduğu gibi siz değerli sektör paydaşlarının da özverili çalışmaları ve destekleriyle hedeflerimizi birer birer tutturacağız.
 
"Pazar çeşitliliğine öncelik veriyoruz"
 
Bakan Ersoy, Türkiye'nin jeopolitik konumu sebebiyle geçmişte olduğu gibi bugün de krizlerle karşılaşabildiğini belirterek, "Biz Bakanlık olarak küresel ve bölgesel krizlere karşı bağışıklığımızı artırmak, ülkemize nitelikli turist getirebilmek ve turizm geliri hedeflerini yükseltmek amacıyla pazar çeşitliliğine öncelik veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) aracılığıyla gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarına da değinen Ersoy, "Dört yıl önce kurduğumuz TGA sayesinde ülkemizin tanıtımını çok daha profesyonel bir biçimde yürütüyoruz." ifadesini kullandı.
Ersoy, 10 dilde yayın yapan GoTürkiye internet sitesinin yılın ilk 6 ayında 75 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "GoTürkiye Instagram hesabı, sahip olduğu 2.6 milyon takipçi sayısı ile dünyada Avustralya ve Dubai'nin ardından üçüncü sırada yer alıyor. Bunların yanı sıra 2022'de 89 ülkeden 6 bin 610 kişiyi, 77 ilimizde düzenlediğimiz toplam 421 etkinlikte misafir ettik. Bu ağırlamalar sonucunda, 50.3 milyar basın erişimi, 601.8 milyon sosyal medya erişimi sağlandı."
 
“Tüm tesisler 'Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı' olacak"
"Bu talebi görerek sektöre düzenleyici standartlar getirme kararı aldık. Programda geçişin 3 aşamalı olarak gerçekleştirilmesi planlandı. 2030 yılına kadar tamamlanması planlanan programın ilk aşaması 2023, ikinci aşaması 2025, son aşama ise 2030 yılında gerçekleştirilecek olup bu süreçte tüm uluslararası standartların sağlanması hedeflendi.
 
Konaklama tesisleri, ilk aşamada belirlenen standartların yüzde 30'una, ikinci aşamada yüzde 70'ine üçüncü aşamada ise yüzde 100'üne uyum sağlayacak ve 2030 yılında tüm tesisler 'Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı' olacak."
 
Mehmet Nuri Ersoy, gerekli kriterleri karşılayarak alınan toplam belge ve sertifika sayısının 2 bin 147'ye ulaştığı ve dünyada en çok sertifika alan ülkenin Türkiye olduğunu aktararak, yüzde 100 uyum ile sertifika almaya hak kazanan tüm tesislerin, Bakanlık, TGA web siteleri ve GoTürkiye'de ilan edildiğini sözlerine ekledi. (kaynak: turizmaktuel.com)
Bakan Ersoy: İstanbul’da konuştu.