Geri

RUS MİLYARDER MORDASHOV, TUI'DEKİ HİSSELERİNİ YÜZDE 25’E ÇIKARDI

TUI Rusya’nın ortağı ünlü işadamı Alexei Mordashov, TUI Travel'daki hisselerini yüzde 25,6’ya çıkardı. Yeni alımla birlikte Mordashov, şirket içindeki nüfuzunu da artırmış oldu.

Bu yılın başlarında şirket içindeki hisselerini yüzde 20’ye çıkaran Mordashov,, başka satın almalar planladığını da söylemişti. TUI’nin hisselerindeki sert düşüşün ardından hisse alımının çok avantajlı hale geldiğini belirten Morshadov’un önümüzdeki dönemde yeni alımlar yapması da bekleniyor. Ancak yasal olarak Mordashov, şirket içindeki hisselerini yüzde 30’un üzerine çıkaramayacak.

Mordashov,’un ayrıca, ana şirket konumundaki TUI AG’nin içinde daha güçlü bir pozisyona gelmek için çalışmalar yürüttüğü de belirtiliyor. Satın aldığı yüzde 25’lik blok hisse sayesinde, şu anda zaten yönetim kurulunda iki koltuğa sahip durumda.

Mordashov, ayrıca TUI Travel’ın CEO’su Michael Frenzel’in de en büyük destekçisi. TUI ile beraber TUI Rusya şirketini kuran Mordashov, Hapag-Lloyd hisselerini de almaya ve turizmi stratejik bir yatırım aracı olarak görmeye devam ediyor. (Kaynak:TurizmGüncel)

RUS MİLYARDER MORDASHOV, TUI RUS MİLYARDER MORDASHOV, TUI